Kategorier
Nyheder

Det bedste fra begge verdener

De Fakto rådgivende landinspektør har gennem årene udviklet sin profil, hvor vi har inkluderet traditionelle landinspektører og folk fra rådgivningsbranchen.

De Fakto har som rådgivende landinspektørvirksomhed altid haft et fokus på at kunne levere rådgivning, løsninger og serviceydelser, hvor vi har inkluderet traditionelle landinspektører og folk fra rådgivningsbranchen. Det betyder, at vi kan supplere hinanden på hvert vores område.

Mikkel Aaen, som har en baggrund i det traditionelle landinspektørfag, har sine spidskompetencer inden for ejendomsændringer og rådgivning.

- Inden for det ejendomsjuridiske er jeg nok mere en håndværker, der sørger for, at alt det praktiske går op i en højere enhed og lykkes i sidste ende, siger Mikkel Aaen med et smil.

Han har en bred erfaring indenfor faget både af teknisk og ejendomsjuridisk karakter i alt fra etablering af mindre og større byggerier og anlæg, enfamiliehuse, større boligbyggerier, solcelleparker mm. samt generel ændring af ejendoms- og skelforhold samt sikring af rettigheder ved tinglysning.

Delen efter idéfasen

Mikkel arbejder normalt med at sikre rettigheder. Det kan f.eks. være forsyningsanlæg, ledninger, solcelleparker eller folk, der køber eller sælger grund og etablerer nye ejendomme. Her kommer han typisk i spil, når grundlaget for et projekt skal dannes, hvor andre har taget sig af den tidligere idéfase.

- Det, jeg står for, er delen efter idéfasen, hvor jeg bidrager til screening af ejendomsforholdene, så evt. udfordringer for et projekt klarlægges på et tidligt tidspunkt samt arbejder jeg med den efterfølgende ejendomsjuridiske sikring af ejendomsforholdene af ejendomme, anlæg eller byggeri og herunder evt. forhandling med de involverede lodsejere, forklarer Mikkel Aaen.

Det kan være en fysisk ændring, der enten sker på egen grund eller på andres grund. Det kan f.eks. være et forsyningsselskab har et ønske om, at der skal installeres en ny transformerstation på grund af øget energiforbrug.

- Vi ender generelt altid med en sikret placering og har samtidig afklarede ejendoms- og skelforhold, siger Mikkel Aaen.

I det arbejde spiller han selv en stor rolle i at bidrage til aftaler om, hvorledes den enkelte part sikrer sig den endelige rettighed, ved f.eks. udmatrikulering, så den berørte part får sin egen ejendom, som vedkommende kommer til at eje, eller om det en sikring af rettighederne i tingbogen, altså en tinglysning.

Den vedvarende energi i fokus

I øjeblikket oplever Mikkel og hans kollegaer en stor efterspørgsel indenfor projekter, der berører vedvarende energi. Det drejer sig ofte om store investeringer, som naturligt skaber behov for at sikre rettigheder.

- Der skal være en garanti for at sikre rettigheder, så projektet rent faktisk kan lade sig gøre, for ellers spilder kunden mange penge, siger Mikkel Aaen og fortsætter:

- Det er ofte sådan, at større anlæg er lig med større krav. Men det er egentlig den samme proces, uanset om det er i stor eller lille skala. Vi bruger de samme grundelementer. Men det har selvfølgelig en betydning, at det er et større areal i den forstand, at det naturligvis medfører flere udfordringer.

Det er især her, De Fakto har en styrke i at hjælpe vores kunder indenfor et bredt spektrum og er med til at sikre, at vi på den måde tilbyder det bedste fra begge verdener.

Vi rækker længere ind i den overordnede projektfase, når vi arbejder med vores kunder. På den måde kan de reducere antallet af rådgivere på deres projekt - netop fordi vi kan bære den et længere stykke.