Kategorier
Nyheder

Sikring af forsyningens rettigheder

Hvis du arbejder i forsyning, ved du sikkert allerede, at rettighedssikring er vigtig. Men hvad du måske ikke ved er, at indsigt og erfaring kan variere meget, når det kommer til at sikre dine rettigheder optimalt.

Det er ikke noget nyt at sikre rettigheder, når man investerer i et dyrt anlæg. Det er vigtigt, at anlægget forbliver og overholder alle lovgivningsmæssige krav. Det handler ikke om at vælge for eller imod at sikre rettigheder, men snarere om at vælge den rigtige måde at sikre dem på.

De Faktos arbejde med at sikre kundens rettigheder indebærer at give rådgivning om, hvilken form for sikkerhed der er nødvendig, og hvilken løsning der skal anvendes i den specifikke situation.

Djævlen ligger i detaljen

Ordsproget "Djævlen ligger i detaljen" betyder, at selv små detaljer kan have stor betydning og kan forårsage problemer, hvis de ikke håndteres korrekt.

I forhold til at sikre et anlæg, afhænger det af ejerskabet og adgangen til området, og om man ejer eller lejer sine rettigheder. Det er vigtigt at have styr på ejendomsretten for at sikre anlægget ordentligt.

Et forsyningsselskabs værdi ligger ofte i de ledninger og anlæg, som tilhører selskabet, og disse anlæg indgår ofte som sikkerhed ved finansiering af selskabets udvikling. Det er vigtigt at sikre sig og have et helhedsperspektiv for at kunne sikre sig fremadrettet.

Forskellige tilgange indebærer forskellige løsningsmuligheder. For eksempel kan:

  • man eje jorden selv, som medfører drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for arealet.
  • servitutter give muligheder og risici, som skal afvejes.
  • en lovbestemt gæsteprincip jf. vejloven indebærer risiko for flytning, hvis arealet skal anvendes til vejformål.
  • en ikke lovbestemt gæsteprincip på privat ejendom indebærer risiko for flytning, hvis grundejeren ønsker at bruge området til andre formål.
  •  lejeaftale med bestemmelser aftalt mellem grundejer og anlægsejer også være en mulighed.

Levetid, afskrivninger, finansiering og andre faktorer varierer alt efter om det er et spildevandsanlæg, et bredbåndsanlæg eller en anden type anlæg. Disse faktorer er med til at skabe en forståelse for, hvilken type sikring der bedst passer til det konkrete anlæg.

Forstå forholdene

For at kunne finde den rigtige løsning til formålet er det vigtigt at kunne forstå forholdene og se, hvordan forskellige faktorer spiller sammen. Dette er særligt vigtigt, når man rådgiver om aftaler og rettigheder, og når man udarbejder en servitut eller aftale.

De Fakto har en særlig ekspertise inden for forsyningsbranchen og kan håndtere alle tænkelige situationer med stor volumen, når vi sikrer kundens rettigheder.